luni, 16 noiembrie 2009

Teo Trandafir: „Televiziunii trebuie sa-i fie dor de mine”

De mai bine 15 ani ne-am obisnuit ca Teo sa ne faca sa radem aproape zilnic, in showrile ei televizate. Insa, dupa ce a trecut de la Pro Tv la Romantica si apoi la Prima Tv, Teo paraseste in sfarsit televiziunea, pe o perioada inca nedeterminata. ““Acum chiar nu ştiu ce o sa fac” declara vedeta intr-un interviu pe paginademedia.ro.

La sfarsitul acestiu an ea a încheiat contractul cu postul Prima TV, unde realiza emisiunea “Teo Live”. Decizia a fost luata dupa ce postul de televizune i-a comunicat vedetei şi echipei sale ca emisiunea nu va mai fi realizata începând cu data de 1 decembrie. “Deşi Teo Trandafir este o vedeta consacrata, îndragita de telespectatorii din România, emisiunea “Teo Live” nu a raspuns aşteptarilor publicului-ţinta al postului Prima TV”, anunţa postul TV într-un comunicat de presa. In urma acestor evenimente, Teo nu este sigura ca ar vrea sa revina in televiziune, fiind satula de aparitii publice: „Televiziunii trebuie sa-i fie dor de mine, pentru ca eu am facut-o pe ea, nu ea pe mine”

Teo Trandafir (Uta inainte de casatorie) s-a nascut la data de 2 iunie 1968 in Pitesti, judetul Arges. A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Sectia araba-engleza. Televiziunea a intrat in viata lui Teo pe cand era in clasa a II –a, atunci cand unchiul sau si-a cumparat un televizor. Intalnirea cu televiziunea a fost dragoste la prima vedere! “Tin minte ca imi placeau foarte mult emisiunile de divertisment – o iubeam pe Margareta Pislaru! – si ma gindeam ce fericiti trebuie sa fie oamenii astia” spunea Teo. Se considera a fi „un pacatos cu umor“. Este plina de superstitii, iubeste disciplina, comunicarea, dar... nu despre sine. Teo este una dintre foarte putinele vedete de televiziune care a reusit sa atinga cote de audienta impresionante, numai datorita inteligentei sale si a umorului debordant de care a dat dovada in cei peste 15 ani de emisiuni de divertisment. Nu s-a bazat niciodata pe atuuri fizice, adoptand tunsori baietesti, machiaj natural, si haine largi, menite sa-i ascunda silueta robusta. Insa zambetul larg si rasul molipsitor sunt semne distinctive ale ei.

Nu vorbeste despre viata sa personala, aceasta ramanand, mai mereu, in spatele celei profesionale, marea preocupare a lui Teo a fost aceea de a face lumea sa se simta bine si de a-i urmari in continuare cu interes emisiunile. Se stie despre ea ca a fost casatorita de doua ori, actualul ei sot, Marian Constantinescu, fiind producator al emisiunii sale. De asemenea, in 2004 a adoptat o fetita, numita Maia. A creat un stil, a cucerit milioane de oameni prin umor, inteligenta si vointa. Viata ei bogata, plina de veselie la prima vedere, n-a fost lipsita de tragedie, teama sau disperare, unul din ultimele necazuri fiind moartea recenta a bunicii sale, de care era foarte apropiata.

Teo si-a inceput activitatea profesionala in 1991 la Fun Radio Bucuresti unde lucra ca secretara, urmand ca dupa aceea sa fie realizator de programe de stiri.
Prima intalnire cu publicul s-a petrecut in 1993, cand a inceput sa lucreze la Pro FM. Timp de un an a lucrat ca redactor de stiri si realizator-prezentator la emisiunea „Rondul de dimineata”.

Teo Trandafir patrunde pe micile ecrane in anul 1994, dupa ce Mihai Tatulici a convins-o ca locul ei este in televiziune. Teo incepe sa realizeze la Tele 7abc emisiunea matinala “Buna Dimineata, Romania”, alaturi de Mircea Badea. Cei doi se vor muta la Antena 1timp de doi ani, iar de acolo Teo va pleca la Pro Tv, unde-si va trai perioada de glorie. Aici, pe seama audientelor uriase, ea ajunge sa castige aproximativ 25.000 de euro lunar, insa Pro Tv-ul castiga de zece ori mai mult din publicitate. Timp de sanse ani, Teo a fost emblema postului Pro Tv, a castigat dragostea romanilor din tara si de peste hotare, dar si numeroase premii de specialitate. In urma unor neintelegeri Teo a plecat in 2007 de la Pro Tv, preluand conducerea postului Romantica. Tot aici si-a continuat si emisiunea, insa fara prea mult succes. Dupa mai putin de un an, si o scadere drastic a audientelor, Teo a juns la Prima Tv, unde emisiunea Teo Live iarasi nu a avut succesul inregistrat la Pro Tv. “formatul emisiunii ei nu e la fel de bine pus la punct precum cel de la Pro TV iar muzicienii şi celelealte mini-vedete din care aceasta consumă câte trei pe emisiune - şi pe care “i-a făcut oameni” în bună parte - nu se mai prea înghesuie la ea de când nu mai e la Pro TV”, a spus analistul media Iulian Comanescu.

Acum Teo este profesara la o scoala de televiziune. unde preda de patru ori pe saptamana un curs de patru ore si, in timpul liber, se implica si in alte proiecte. Pe langa produsele de panificatie "Slabesti mancand", vedeta a inceput cursurile unei scoli de soferi. Intregul timp liber Teo si-l dedica fetitei sale, Maia. "Nu se compara nimic pe lumea asta cu fata mea. Ea este foarte incantata ca nu am serviciu, si practic, nu-mi da voie sa ma intorc la TV. Nimic nu merita mai mult timp decat ea.” a spus Teo Trandafir pentru Gardianul. O alta persoana speciala din viata lui Teo este Mircea Badea, cu acare a ramas prietena buna. "Mircea este singurul meu prieten adevărat. Eu, când spun prieten, îmi apare mecla lui pocită." spunea Teo intr-un interviu. Intr-un alt interviu la Adevarul Teo a marturisit trei lucruri care nu se stiau despre ea. "Sunt bruneta, am platfus si mi-e frica de clovni".

Chiar daca nu se mai gandeste sa revina in televiziune, Teo inca are o armata de fani. Pe forumul site-ului www.clubulbucuriei.ro (site-ul ei oficial) predomina pareri de genul: „O prezenta super agreabila pe firmamentul ecranului romanesc.O admir nu doar pentru optimismul pe care il emana in fiecare emisiune,ci ca nu creaza dependenta ci firesc....ceea ce da amploare imaginii ei complete.Umorul ei fin si inteligent, deconecteaza si reuseste sa-ti alunge momentele anoste ale unei zile mai grele…” Adriana Bahmuteanu scrie pe blogul personal despre Teo: “Teo era tonica si cu ea puteam vorbi orice, fiindca stia sa pastreze un secret.”

Teo este o persoana deosebita care realizeaza emisiuni formidabile. Este indragita de foarte multi romani, in special de femei si apreciata pentru sinceritatea si naturaletea ei. Cei mai buni prieteni ai ei sunt Mircea Badea, Andreea Godeanu, care a fost producatoarea emisiunii Teo Live si Nuami Dinescu, fosta coprezentatoare a emisiunii Teo Live, pe care noi o cunoastem sub numele de Tanta. Teo a reusit sa adune peste 3.000.000 de euro in 15 ani de televiziune. Ea a inregistrat audiente record, fiind apreciata pentru originalitatea si umorul ei, care au dus la compararea ei cu Oprah Winfrey, si la numirea ei drept “Regina divertismentului romanesc”.

Niciun comentariu: