vineri, 12 februarie 2010

Connect-R, sau succesul construit cu propriile forte

Dragostea pentru muzica l-a insotit inca din copilarie pe Stefan Mihalache, cunoscut sub numele de Connect-R. Acesta s-a nascut in Vountari, pe 9 iunie 1982 si nu s-a ferit niciodata sa spuna ca provine dintr-o familie de tigani, care insa i-a asigurat o educatie solida.

Este tinichigiu de profesie, insa nu a practicat niciodata aceasta meserie. A lucrat ca vanzator de ziare, promoter, fotocopiator, scenarist si altele, pe vremea cand nu se putea intretine din muzica. Cat despre numele sau de scena, acesta a fost ales la inceputul carierei pentru ca pe atunci “erau la moda nickname-urile”. “Connect” pentru ca este omul care conecteaza ascultatorii la mesajul pieselor si “R” pentru ca mama sa si-ar fi dorit sa-l cheme Relu.

Primele sale incercari in muzica au fost prin clasa a VIII-a, cand asculta hip-hop si r’n’b si scria caiete intregi de versuri. A fost remarcat de un om influent pe atunci in lumea hip-hopuui si a debutat in 1997 alaturi de Bull-Dog in formatia “Giganzii”. Prima lor piesa este “Observ de pe compilatia “Real Hip-Hop“. In 1998, apare primul lor hit, piesa “Operatie pe Suflet Deschis “ce ajunge pe locul 2 in Top 50 Radio. Insa proiectul nu a rezistat multa vreme, in lipsa unei case de productie. In 2000, Connect-R a fondat “Veritasaga, alaturi de Jivago, Preaetor si Dribbler , o trupa underground de hip-hop, care canta prin cluburi si festivaluri. Apoi a colaborat cu RACLA la cateva piese, fiind cooptat in cele din urma in trupa, dupa plecarea lui K-Gula, in 2000. Impreuna cu Rimaru a scos abumul “DEXteritate”.

Au urmat mai multe featuring-uri, vocea ui Connect-R pretandu-se la o varietate de stiluri muzicale. Cele mai cunoscute sunt colaborarile cu Loredana, Delia, Arsenie, Mandinga si, mai ales, cu Alex Velea. De altfel, piesele “Dragoste la prima vedere” si ”Daca dragostea dispare”, cantate alaturi de Alex, au fost cele care l-au propulsat. In cele din urma, Connect-R s-a ambitionat si a reusit sa-si lanseze primul album solo, in 2008. Denumit dupa single-ul ”Daca dragostea dispare”, acesta a fost un real succes, si a beneficiat si de alte colaborari cu nume precum Smiley, Alex, Felipe, Don Baxter, Motzu sau Bishop. Piesele de pe album reprezinta o combinatie de hip hop, r&b, soul si ritmuri jamaicane, artistul muncind la ele aproape 3 ani.

In 2009 apare super hitul “Burning Love”, de pe albumul “Connect-R si prietenii 2009”, care a incendiat la propriu si la figurat posturile de radio si TV dar si cluburile. Aceasta s-a mentinut zie in sir in topul Nielsen Music Chart, fiind cea mai difuzata melodie a verii. In martie 2010 Connect-R a fost ales sa cante in deschiderea concertului “Who’s Bad”, in memoria lui Michael Jackson, la Sala Palatului. Astazi el este unu dintre cei mai apreciati artisti autohtoni, si unul dintre candidatii favoriti la faima internationala. Insa Connect-R a muncit enorm sa ajunga aici, si nu a uitat niciodata de unde a plecat.


Niciun comentariu: